Bakken
Courgette-banaanmuffins
- • Bakken
- • 4 personen
- • 129 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g havermout
- • 40 g dadels zonder pit
- • 2 eieren
- • 1 banaan
- • ½ courgette, geraspt en uitgelekt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190℃.
- Maal de havermout tot meel in de keukenmachine. Voeg de gepelde banaan, de eieren en de dadels toe en mix tot een gladde massa.
- Schep de courgetterasp met een spatel door het mengsel.
- Verdeel het beslag over 6 holtes van een siliconen muffinvorm of gebruik papieren cupjes als je een gewone muffinvorm hebt.
- Bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
3,49 300 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Deze muffins bak je de avond van tevoren, laat je helemaal afkoelen en houd je 2 dagen vers in een luchtdichte doos. Invriezen kan ook! Laat ze afkoelen en bewaar in je diepvries. Je krijgt ze vervolgens weer vers door ze 10 minuten te bakken in een voorverwarmde oven (190℃). Neem ze mee! Stop vers óf bevroren in je tas, na een kleine 2 uur zijn ze wel ontdooid.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!