Courgette-banaanmuffins
Courgette-banaanmuffins

Bakken

Courgette-banaanmuffins

  • Bakken
  • 4 personen
  • 129 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g havermout
40 g dadels zonder pit
2 eieren
1 banaan
½ courgette, geraspt en uitgelekt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190℃.
  2. Maal de havermout tot meel in de keukenmachine. Voeg de gepelde banaan, de eieren en de dadels toe en mix tot een gladde massa.
  3. Schep de courgetterasp met een spatel door het mengsel.
  4. Verdeel het beslag over 6 holtes van een siliconen muffinvorm of gebruik papieren cupjes als je een gewone muffinvorm hebt.
  5. Bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Havermout

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bananen

    2,99 1 kg

  • product
    Pitloze dadels

    3,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    2,29 2 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Deze muffins bak je de avond van tevoren, laat je helemaal afkoelen en houd je 2 dagen vers in een luchtdichte doos. Invriezen kan ook! Laat ze afkoelen en bewaar in je diepvries. Je krijgt ze vervolgens weer vers door ze 10 minuten te bakken in een voorverwarmde oven (190℃). Neem ze mee! Stop vers óf bevroren in je tas, na een kleine 2 uur zijn ze wel ontdooid.