Citrusmarmelades
Citrusmarmelades

Bijgerecht

Citrusmarmelades

  • Bijgerecht
  • 1 persoon
  • 31 kcal / portie

Ingrediënten lijst

MANDARIJNMARMELADE:
6 à 7 mandarijnen (ca. 500-600 g)
400 g kristalsuiker
SINAASAPPELMARMELADE:
1 (bloed)sinaasappel (ca. 500-600 g)
400 g kristalsuiker
CITROENMARMELADE:
2 citroenen (ca. 500-600 g)
400 g kristalsuiker
Ook nodig: gesteriliseerde jampotjes

BEreidings wijze

  1. De bereidingswijze is voor alle marmelades hetzelfde. Was de vrucht(en) en snijd in flinterdunne plakken, liefst met een mandoline. Verwijder de pitjes.
  2. Meng de plakjes met de suiker in een bakje. Dek af en laat buiten de koelkast op kamertemperatuur 1 nacht staan.
  3. Breng de citrus met suiker langzaam aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Houd het vuur laag en blijf roeren, anders verkleurt de marmelade op de bodem van de pan.
  4. Neem van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer. Laat daarna nog 4 minuten doorkoken.
  5. Schep de marmelade in gesteriliseerde potjes, doe de deksels erop, koel af en zet in de koelkast. Goed afgesloten kun je ze een paar weken bewaren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder en komt uit Lekker Weten Lente 2022. www.thelemonkitchen.nl