Bakken
Citruskoekjes met bergamotolie
- • Bakken
- • 4 personen
- • 20 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g bloem
- • 150 g rietsuiker
- • 100 g boter, in kleine blokjes
- • 50 ml extra vergine olijfolie
- • 2 eieren
- • 1 citroen, de schil
- • 1 sinaasappel, de schil
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • Snufje zout
- • Optioneel: 2 el suiker om in te wentelen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Vul metde rietsuiker en maak hierin weer een kuiltje. Giet hier de bergamo-tolie in en de boter. Meng alles rustig door elkaar.
- Voeg de eieren, de citrusrasp, het zout en het bakpoeder toe. Kneedmet je handen tot een samenhangend deeg.
- Maak kleine bolletjes (walnootgrootte) van het deeg en wentel even-tueel door de (poeder)suiker. Leg de bolletjes op voldoende afstandvan elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in shifts in ca. 12-15 minuten goudbruin en gaar (of tot de randjes bruin kleuren).
Boodschappen lijst
- Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!