Citroenrijst met groene groenten
Citroenrijst met groene groenten

Hoofdgerecht

Citroenrijst met groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 308 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g gemengde groene groenten, bijv. courgette, doperwtjes en romanesco
120 g basmatirijst
100 g hummus
50 g gemengde slablaadjes
1 kleine rode ui, in ringen
½ citroen, rasp + sap
½ teentje knoflook, geperst
4 à 6 el olijfolie
2 el koriander, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en breng op smaak met de citroenrasp en de 2 à 3 eetlepels olijfolie.
  2. Maak intussen een dressing van het citroensap met de rest van de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Kook de groene groenten kort beetgaar en spoel ze meteen koud af zodat ze lekker knapperig blijven. Leg ze op een bord en meng de dressing erdoor.
  4. Maak met behulp van een steekring taartjes van de rijstsalade op 4 borden. Schep wat hummus op de rijst (eventueel met spuitzak) en leg de gemengde groenten er mooi op. Garneer met uienringen, slablaadjes, koriander en extra dressing.

Boodschappen lijst

  • product
    Hummus

    2,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Slamelange

    2,29 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest