Hoofdgerecht
Citroenrijst met groene groenten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 308 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gemengde groene groenten, bijv. courgette, doperwtjes en romanesco
- • 120 g basmatirijst
- • 100 g hummus
- • 50 g gemengde slablaadjes
- • 1 kleine rode ui, in ringen
- • ½ citroen, rasp + sap
- • ½ teentje knoflook, geperst
- • 4 à 6 el olijfolie
- • 2 el koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en breng op smaak met de citroenrasp en de 2 à 3 eetlepels olijfolie.
- Maak intussen een dressing van het citroensap met de rest van de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Kook de groene groenten kort beetgaar en spoel ze meteen koud af zodat ze lekker knapperig blijven. Leg ze op een bord en meng de dressing erdoor.
- Maak met behulp van een steekring taartjes van de rijstsalade op 4 borden. Schep wat hummus op de rijst (eventueel met spuitzak) en leg de gemengde groenten er mooi op. Garneer met uienringen, slablaadjes, koriander en extra dressing.
Boodschappen lijst
- Hummus
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!