Hoofdgerecht
Citroenrijst met groene groenten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 308 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gemengde groene groenten, bijv. courgette, doperwtjes en romanesco
- • 120 g basmatirijst
- • 100 g hummus
- • 50 g gemengde slablaadjes
- • 1 kleine rode ui, in ringen
- • ½ citroen, rasp + sap
- • ½ teentje knoflook, geperst
- • 4 à 6 el olijfolie
- • 2 el koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en breng op smaak met de citroenrasp en de 2 à 3 eetlepels olijfolie.
- Maak intussen een dressing van het citroensap met de rest van de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Kook de groene groenten kort beetgaar en spoel ze meteen koud af zodat ze lekker knapperig blijven. Leg ze op een bord en meng de dressing erdoor.
- Maak met behulp van een steekring taartjes van de rijstsalade op 4 borden. Schep wat hummus op de rijst (eventueel met spuitzak) en leg de gemengde groenten er mooi op. Garneer met uienringen, slablaadjes, koriander en extra dressing.
Boodschappen lijst
- Hummus
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!