Citroen fruittaartjes
Citroen fruittaartjes

Bakken

Citroen fruittaartjes

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

400 g bloem
100 ml extra vergin olijfolie citroen
100 g bruine suiker
50 ml extra virgin olijfolie
2 eieren
1 citroen, de rasp
1 tl bakpoeder
Snufje zout
CUSTARD:
1 liter melk
8 el bloem
7 el bruine suiker
2 eieren
1 citroen, de schil
DECORATIE:
Gemengd seizoensfruit, bijv. perzik, vijgen en druiven

BEreidings wijze

  1. Maak eerst het deeg. Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuil. Voeg de suiker, olie, eieren, citroenrasp en zout in het midden toe. Meng met je hand of vork, beginnend vanuit het midden, de bloem langzaamaan door het midden.
  2. Wanneer alle ingrediënten gemengd zijn, voeg je de bakpoeder toe en blijf je kneden tot je een glad mengsel hebt. Bedek de kom met een theedoek en laat het even rusten.
  3. Maak ondertussen de custard. Giet de melk in een pan, voeg de citroenschil toe en laat het op matig vuur opwarmen. Pak een andere pan en meng daarin de eieren en suiker door elkaar. Voeg de bloem toe en meng opnieuw.
  4. Laat de melk niet koken en verwijder als deze warm is van het vuur. Verwijder de citroenschil en giet deze langzaam bij de pan met het ei-suikermengsel terwijl je blijft mengen met een garde. Wanneer dit goed gemengd is, zet je de pan terug op het vuur en breng je het al roerend aan de kook totdat het een stevige structuur heeft. Laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet kleine taartvormpjes in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek er met een deegsteker rondjes uit en leg ze in het taartvormpje. Prik enkele gaatjes met de vork. Vul de taartvormpje met peulvruchten of bakknikkers en bak ze in ongeveer 10 minuten af. Haal na het bakken de vulling eruit en laat de taartvormpjes afkoelen.
  6. Vul de taartvormpjes met de custard en versier met vers en gemengd fruit naar keuze. Smakelijk!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is voldoende voor 12-15 taartjes. Dit recept is afkomstig van Principe di Gerace