Dessert
Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 g pure chocolade
- • 75 g poedersuiker
- • 60 g boter + extra om in te vetten
- • 50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 50 g bloem + extra om te bestuiven
- • 10 g suiker
- • 2 eieren
- • 1 sinaasappel, geschild (schil bewaren)
- • 4 el cranberry-portsaus
- • 2 el koekkruiden
- • Snufje zout
- • Ook nodig: springvorm van 20 cm
BEreidings wijze
- Snijd de schil van een sinaasappel in flinterdunne reepjes en blancheer deze in kokend water. Los de suiker op in 100 ml water dat net van de kook af is. Zet het vuur heel laag en leg de uitgelekte schilletjes erin. Laat 2 uur rustig trekken. Let op dat het niet kookt.
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg een snufje zout toe.
- Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.
- Spatel de chocolade luchtig door het eiermengsel. Zeef de bloem en de koekkruiden erboven en spatel erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ± 20 minuten af. Laat de taart daarna afkoelen en snijd in puntjes.
- Snijd de partjes uit de vliezen van de geschilde sinaasappel. Meng de gekonfijte sinaasappel door de cranberry-portsaus.
- Zet op ieder bord een puntje taart en garneer met sinaasappelpartjes, saus en hazelnoten.
Boodschappen lijst
- Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,89 250 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest De Muscat Heaven on Earth is gemakt van deels gedroogd fruit op bladeren van de rooibos. Een zoete, mollige wijn met een licht kruidig karakter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!