Bakken
Chocoladetaart met pompoenvulling
- • Bakken
- • 8 personen
- • 311 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g pompoen, geschild en in stukken
- • 300 g verse roomkaas
- • 250 g speltbiscuits
- • 200 g pure chocolade
- • 100 g suiker
- • 75 g hazelnootpasta
- • 50 g boerenboter
- • 3 eieren
- • 3 el bloem
- • 1 tl five spices kruidenmix
- • ½ tl zout
- • Ook nodig: vierkante bakvorm van 24x24 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Kook de stukken pompoen gaar en pureer met een staafmixer. Weeg 400 gram van de puree af. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maal de biscuits in de keukenmachine. Smelt 75 gram chocolade met de boter au bain-marie, giet bij de kruimels en meng met de pulse-knop. Schep dit op de bakvorm en druk aan. Bak 12-15 minuten en laat daarna afkoelen.
- Roer de roomkaas los en voeg suiker, pompoenpuree, eieren, bloem, five spice en zout toe. Meng tot een homogeen mengsel.
- Smelt 125 gram chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, 175 g van het pompoen-roomkaasmengsel door en de chocopasta.
- Schep de rest van het pompoenmengsel op de taartbodem en leg hierin in aparte hoopjes het chocolademengsel. Trek er met een mes een marmerpatroon in.
- Bak de taart 40 à 45 minuten. Hij mag in het midden nog wat wiebelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt 2 uur in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Five spices kruidenmix
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 85%
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,69 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Roomboter speltbiscuit
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Hazelnootpasta
4,99 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!