Ontbijt
Chocoladepannenkoekjes
- • Ontbijt
- • 3 personen
- • 490 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DROOG:
- • 180 g bloem
- • 35 g cacaopoeder
- • 2 el suiker
- • 2 tl bakpoeder
- • 1 tl oploskoffie
- • Snuf zout
- • NAT:
- • 240 ml amandeldrink ongezoet
- • 2 eieren
- • 2 el olie + extra om te bakken
- • 1 tl vanille-extract
- • TOPPING:
- • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- • 25 g pure chocolade, grof gehakt
BEreidings wijze
- Mix de 5 droge ingrediënten met een snufje zout in een kom.
- Mix de 4 natte ingrediënten in een andere kom en giet ze vervolgens bij de droge ingrediënten. Roer met een garde tot een glad beslag.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep hierin hoopjes van 2 eetlepels beslag per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes gaar en ga hiermee door tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoekjes met aardbeien en gehakte chocolade.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Cacaopoeder
8,99 250 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Oploskoffie
7,89 100 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,69 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Pure chocolade 85%
4,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!