Chocoladepannenkoekjes
Chocoladepannenkoekjes

Ontbijt

Chocoladepannenkoekjes

  • Ontbijt
  • 3 personen
  • 490 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DROOG:
180 g bloem
35 g cacaopoeder
2 el suiker
2 tl bakpoeder
1 tl oploskoffie
Snuf zout
NAT:
240 ml amandeldrink ongezoet
2 eieren
2 el olie + extra om te bakken
1 tl vanille-extract
TOPPING:
250 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
25 g pure chocolade, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Mix de 5 droge ingrediënten met een snufje zout in een kom.
  2. Mix de 4 natte ingrediënten in een andere kom en giet ze vervolgens bij de droge ingrediënten. Roer met een garde tot een glad beslag.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep hierin hoopjes van 2 eetlepels beslag per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes gaar en ga hiermee door tot het beslag op is.
  4. Serveer de pannenkoekjes met aardbeien en gehakte chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.