Dessert
Chocolademousse van zijdentofu
- • Dessert
- • 8 personen
- • 380 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zijdentofu
- • 100 g pure chocolade
- • 2 ontpitte dadels
- • 1 rijpe banaan
- • 3 el raw cacaopoeder
- • 1 el kokosolie
- • 1 el ahornsiroop
- • Handje kokossnippers
BEreidings wijze
- Laat de tofu uitlekken en doe in de keukenmachine. Voeg de cacaopoeder, banaan en dadels toe en meng alles door elkaar.
- Smelt de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en voeg daarna toe aan de tofu in de keukenmachine. Blend door elkaar. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zoet (ahornsiroop) of meer chocoladesmaak (cacaopoeder) toe.
- Schep de mousse in een schaal en zet een halfuurtje in de koelkast om stevig te worden.
- Rooster intussen in een droge koekenpan de gesneden kokos lichtbruin. Laat afkoelen en hak eventueel wat kleiner.
- Haal de mousse uit de koelkast en garneer met kokos.
Boodschappen lijst
- Zijdentofu
3,85 400 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Raw cacaopoeder
5,69 160 Gram
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
8,49 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 80% - Awajún bar
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!