Dessert
Chocolade pannacotta met gemarineerde ananas
- • Dessert
- • 4 personen
- • 323 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml sojadrink chocolade
- • 200 ml witte wijn
- • 100 ml slagroom
- • 30 g suiker + 60 g voor de marinade
- • 5 kardemompeulen
- • 4 blaadjes gelatine + water om te weken
- • 1 laurierblad
- • 1⁄3 ananas, schoongemaakt en in blokjes
- • 4 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
BEreidings wijze
- Week de gelatine in koud water.
- Breng in een steelpan de sojadrink chocolade met de slagroom en 30g suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur, los er al roerend de uitgeknepen gelatine in op en stort het mengsel vervolgens in 4 met water omgespoelde vormpjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Breng voor de marinade de witte wijn met de 60g suiker, 100ml water, de kardemom en het laurierblad aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg, als de marinade kookt, de ananasblokjes toe en laat ze ca. 3 minuten garen. Zet het vuur uit en laat de ananas afkoelen in het vocht. Zet daarna in de koelkast.
- Garneer de pannacotta met de gemarineerde ananas en de hazelnoten.
Boodschappen lijst
- Côtes du Rhône blanc
8,99 75 cl
- Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Kardemom heel
3,19 10 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Vervang voor vegan pannacotta’s de gelatine door agar agar (zie aanwijzingen op de verpakking), de slagroom door een plantaardige roomvariant en gebruik witte wijn die vegan is. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!