Soep
Chinese tomatensoep met kip en mihoen
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g tomaten, in kleine stukjes
- • 500 ml tomatensap
- • 500 ml kippenbouillon
- • 300 g gare kipfilet, in blokjes (bijv. gekookt in bouillon)
- • 100 g mie, gebroken
- • 1 prei, in flinterdunne ringetjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • 3 el rietsuiker
- • 2 el ketjap
- • 2 el azijn
- • 1 el kokosolie
- • 1 tl sambal
BEreidings wijze
- Verwarm de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig maar niet bruin (± 5 minuten).
- Voeg de stukjes tomaat toe en giet het tomatensap en de bouillon erbij. Roer door en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender.
- Verhit de soep opnieuw en roer de rietsuiker, ketjap, azijn en sambal erdoor. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Schep het kippenvlees, de prei en de mie door de soep en warm nog even goed door tot de mie gaar is. Kiptip Bak of rooster een hele kip. Gebruik een deel van het vlees voor de soep (van de botten kun je de bouillon trekken) en maak van de rest een lekkere salade met mango.
Boodschappen lijst
- Natuurazijn - inmaakazijn
2,69 750 ml
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Eiermie
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Tomatensap met zeezout
3,59 700 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
2,39 8 stuks
Uit assortiment
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Heb je weinig tijd? Gebruik 2 blikken gepelde tomaten in plaats van de verse. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!