Chili chocolade cupcakes
Chili chocolade cupcakes

Bakken

Chili chocolade cupcakes

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

BESLAG:
200 gram rietsuiker
125 ml melk
100 gram zachte boter
100 gram bloem
50 gram pure chocolade met chilipeper
25 gram cacaopoeder
2 eieren
1 zakje bourbon vanillesuiker
1 theel. bakpoeder
¼ theel. zeezout
GLAZUUR:
115 gram zachte boter
100 gram pure chocolade
100 gram poedersuiker, gezeefd
50 gram pure chocolade met chilipeper
3 eetl. cacaopoeder
Witte chocolade met vanille, als garnering
Ook nodig: papieren cupcakevormpjes

BEreidings wijze

  1. Hak de chili chocolade fijn. Mix de boter en de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe. Roer het zout en de melk erdoor, dan de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder. Voeg de chocolade toe en meng alles goed tot een glad beslag.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 150°C).
  3. Vul de papieren cakevormpjes voor ongeveer twee derde met het mengsel. Bak ze in ongeveer 25 min. gaar.
  4. Voor het glazuur mix je de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder met 3 theel. kokend water. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie. Mix de gekoelde cacao door de botermix, gevolgd door de afgekoelde gesmolten chocolade. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kan het glazuur eroverheen gespoten of gestreken worden. Garneer de cupcakes met wat schaafsel van de witte chocolade met vanille.

Boodschappen lijst