Bijgerecht
Ceviche van witvis met tomaat
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g stevige witvisfilet, in dunne plakjes
- • 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
- • 6 limoenen, het sap
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
- • ½ ui, fijngesnipperd
- • Handvol koriander, gesneden
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
- Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de
- scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het
- vocht eruit.
- Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
- Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
De ideale zomer wijn van het toonaangevende wijnhuis Medade uit Rueda. Al meer dan drie jaar wordt er in de wijngaard geen sulfiet of koper gebruikt! De kwaliteit is ook dit jaar fantastisch. En laat zich makkelijker combineren met onder andere deze ceviche. Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!