Ceviche van witvis met tomaat
Ceviche van witvis met tomaat

Bijgerecht

Ceviche van witvis met tomaat

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g stevige witvisfilet, in dunne plakjes
6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
6 limoenen, het sap
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
½ ui, fijngesnipperd
Handvol koriander, gesneden
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
  2. Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de
  3. scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het
  4. vocht eruit.
  5. Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
  6. Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.