Ceviche van witvis met tomaat
Ceviche van witvis met tomaat

Bijgerecht

Ceviche van witvis met tomaat

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g stevige witvisfilet, in dunne plakjes
6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
6 limoenen, het sap
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
½ ui, fijngesnipperd
Handvol koriander, gesneden
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
  2. Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de
  3. scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het
  4. vocht eruit.
  5. Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
  6. Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Kabeljauwfilet

    9,35 235 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.