Bijgerecht
Ceviche van witvis met tomaat
- • Bijgerecht
 - • 4 personen
 
Ingrediënten lijst
- • 400 g stevige witvisfilet, in dunne plakjes
 - • 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
 - • 6 limoenen, het sap
 - • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
 - • ½ ui, fijngesnipperd
 - • Handvol koriander, gesneden
 - • 1 el olijfolie
 - • Zout & peper
 
BEreidings wijze
- Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
 - Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de
 - scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het
 - vocht eruit.
 - Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
 - Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.
 
Boodschappen lijst
-  Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart -  Kabeljauwhaasfilet
12,53 270 Gram
removeadd product to cart -  Milde olijfolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart -  Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!



