Bijgerecht
Ceviche van witvis met tomaat
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g stevige witvisfilet, in dunne plakjes
- • 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
- • 6 limoenen, het sap
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
- • ½ ui, fijngesnipperd
- • Handvol koriander, gesneden
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
- Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de
- scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het
- vocht eruit.
- Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
- Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Boodschappen lijst
- Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,49 235 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!