Bijgerecht
Cassoulet met sinaasappel en spekjes
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 347 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 400 g bonenmix (blik), uitgelekt
- • 360 g witte bonen (pot), uitgelekt
- • 100 g gerookte spekblokjes (of vegan baconreepjes)
- • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 sinaasappel, sap en rasp
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • Klein handje peterselie, kleingesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak de (vegan) spekjes uit in een ruime bakpan tot ze krokant zijn. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Blus af met de gepelde tomaten, cherrytomaatjes en sinaasappelsap en laat rustig pruttelen.
- Voeg alle bonen en de meeste sinaasappelrasp toe en breng op smaak met zout en peper; laat het eventueel nog wat inkoken.
- Serveer in kommetjes en garneer met peterselie en sinaasappelrasp.
Boodschappen lijst
-  Cherry trostomaten2,49 250 Gram removeadd product to cart
-  Bonenmix1,89 400 Gram removeadd product to cart
-  Witte bonen1,89 360 Gram removeadd product to cart
-  Gerookte spekreepjes6,09 200 Gram removeadd product to cart
-  Witte knoflook1,99 100 Gram removeadd product to cart
-  Perssinaasappels5,98 1 kg removeadd product to cart
Tips
Mede door de uitgebakken spekjes mag hier een vollere wijn bij worden geserveerd. De Shiraz leent zich hier goed voor, dit is een kleine druif met donkerrode schil die veel aroma's en kleur meegeeft aan de wijn. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






