Cashew eiwitrepen met sinaasappel en choco
Cashew eiwitrepen met sinaasappel en choco

Tussendoor

Cashew eiwitrepen met sinaasappel en choco

  • Tussendoor
  • 8 personen
  • 312 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 g rauwe cashewnoten
100 g koudgeslagen honing
100 g erwten proteïne poeder
80 g pure chocolade
1 sinaasappel
2 el raw cacao nibs
1 tl vanillepoeder
1 tl fijn Himalaya zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat en een brownievorm met bakpapier.
  2. Doe de cashewnoten op de beklede bakplaat en rooster ze, in het midden van de oven, in ongeveer 8 a 10 minuten goudbruin (houd goed in de gaten dat ze niet verbranden).
  3. Doe de geroosterde cashewnoten in een keukenmachine samen met 1 theelepel vanillepoeder en het zout en laat de machine draaien tot er een gladde, smeuïge en enigszins vloeibare pasta is ontstaan. Het kan wel even duren voordat de olie uit de noten vrijkomt en het vloeibaarder begint te worden; het heeft ook met de kracht van je keukenmachine te maken hoe snel het de gewenste textuur krijgt. Wellicht moet je tussentijds de machine uitzetten om de massa naar beneden te drukken en te checken of de machine niet oververhit raakt. Blijft je pasta na 10 minuten nog steeds korrelig? Voeg dan een scheutje olie toe en mix nogmaals.
  4. Voeg nu de honing en het erwten eiwitpoeder toe en laat de machine nogmaals draaien tot alles goed gemixt is. Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  5. Voeg vervolgens de rasp van een 1/2e sinaasappel, 2 eetlepels cacao nibs en 65 gram van de (in stukjes gehakte) pure chocolade toe. Meng dit met een lepel door het beslag en zorg dat alles goed verdeeld is. Stort het mengel in de beklede brownievorm, verdeel evenredig en druk alles goed aan. Laat de vorm minimaal 2 uur in de koelkast staan om op te stijven voordat je het in 12 repen snijdt. Smelt dan de overgebleven 15 gram pure chocolade au-bain-marie en sprenkel dit over de repen. Versier ze eventueel met extra cacao nibs, sinaasappelrasp en/of hennepzaadjes voor een extra feestelijk effect. Bewaar de repen goed afgesloten in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Liever vegan? Vervang de honing door rijststroop