Voorgerecht
Carpacciorolletjes met shiitake en truffel
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g shiitake, in plakjes
- • 250 g carpaccio
- • 75 g rucola
- • 40 g truffel (potje), in dunne plakjes
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • Handje munt
- • Handje platte peterselie
- • Handje bieslook
- • Handje basilicum
- • Handje dille
- • 4 el olijfolie
- • 2 el witte balsamicoazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Pluk, was en droog de verse kruiden en vermeng ze met de rucola.
- Bak de shiitakes in 2 eetlepels van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Giet af in een zeef en zet apart.
- Maak een vinaigrette met 2 eetlepels witte balsamico, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels olie uit het potje van de truffel en het sjalotje.
- Rol de plakjes carpaccio op en bestrooi met peper en zout.
- Maak de borden op met kruidensla, aangemaakt met vinaigrette, en schik de carpacciorolletjes, de shiitakes en de plakjes truffel erbij.
Boodschappen lijst
- Runderrookvlees
4,19 100 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Carpaccio van zwarte zomertruffel
11,25 40 Gram
removeadd product to cart - Frappato
11,49 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest De Santa Trea Frapatto is een licht rode wijn die verrassend genoeg uit Sicilië komt! Deze rode wijn heeft veel licht rood fruit, milde tannine en ook ets boers wat perfect aansluit bij de truffel!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!