Carpacciorolletjes met shiitake en truffel
Carpacciorolletjes met shiitake en truffel

Voorgerecht

Carpacciorolletjes met shiitake en truffel

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g shiitake, in plakjes
250 g carpaccio
75 g rucola
40 g truffel (potje), in dunne plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
Handje munt
Handje platte peterselie
Handje bieslook
Handje basilicum
Handje dille
4 el olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Pluk, was en droog de verse kruiden en vermeng ze met de rucola.
  2. Bak de shiitakes in 2 eetlepels van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Giet af in een zeef en zet apart.
  3. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels witte balsamico, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels olie uit het potje van de truffel en het sjalotje.
  4. Rol de plakjes carpaccio op en bestrooi met peper en zout.
  5. Maak de borden op met kruidensla, aangemaakt met vinaigrette, en schik de carpacciorolletjes, de shiitakes en de plakjes truffel erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest De Santa Trea Frapatto is een licht rode wijn die verrassend genoeg uit Sicilië komt! Deze rode wijn heeft veel licht rood fruit, milde tannine en ook ets boers wat perfect aansluit bij de truffel!