Hoofdgerecht
Carpaccio van koolrabi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g cherrytomaatjes
- • Flinke handvol gemengde sla
- • 2 koolrabi's
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • ½ rode ui, in flinterdunne halve ringen
- • 4 el olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 tl grove mosterd
- • 1 tl tijm, fijngehakt
- • ½ tl honing
- • Klein handje dille, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en meng er 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, tijm en een beetje zeezout door. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
- Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng deze door de sla.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Leg de plakken op 4 bordjes en bestrooi ze met dille.
- Leg in het midden van ieder bord een beetje sla en leg hier de uienringen op.
- Schep de warme tomaatjes op de bordjes en serveer.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!