Voorgerecht
Carpaccio van gegrilde groenten en fetamousse
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
- • 2 kleine aubergines, in dunne plakjes
- • 75 g feta, fijn geraspt
- • 2 el olijfolie
- • Paar muntblaadjes, in fijne reepje (garnering)
- • FETAMOUSSE:
- • 75 g feta, verkruimeld
- • ½ citroen, rasp + sap
- • 2 el Griekse stijl yoghurt
- • Klein handje muntblaadjes, fijngesneden
- • Zwarte peper
BEreidings wijze
- Meng voor de mousse de feta, yoghurt, muntblaadjes, citroensap en rasp met de staafmixer door elkaar.
- Wrijf dit mengsel door een zeef en breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Laat opstijven in de koelkast.
- Verwarm de grillpan. Bestrijk de groenteplakjes met een beetje olie en grill ze aan weerszijden in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten dakpansgewijs over 4 borden.
- Bestrooi de carpaccio met geraspte feta en munt en schep er een lepeltje fetamousse bovenop.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!