Carpaccio van gegrilde groenten en fetamousse
Carpaccio van gegrilde groenten en fetamousse

Voorgerecht

Carpaccio van gegrilde groenten en fetamousse

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 kleine courgettes, in dunne plakjes
2 kleine aubergines, in dunne plakjes
75 g feta, fijn geraspt
2 el olijfolie
Paar muntblaadjes, in fijne reepje (garnering)
FETAMOUSSE:
75 g feta, verkruimeld
½ citroen, rasp + sap
2 el Griekse stijl yoghurt
Klein handje muntblaadjes, fijngesneden
Zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de mousse de feta, yoghurt, muntblaadjes, citroensap en rasp met de staafmixer door elkaar.
  2. Wrijf dit mengsel door een zeef en breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de grillpan. Bestrijk de groenteplakjes met een beetje olie en grill ze aan weerszijden in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten dakpansgewijs over 4 borden.
  4. Bestrooi de carpaccio met geraspte feta en munt en schep er een lepeltje fetamousse bovenop.

Boodschappen lijst

  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Griekse feta

    4,29 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aubergine

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2015.