Caesarsalade met kip
Caesarsalade met kip

Salade

Caesarsalade met kip

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 sneetjes brood, in dobbelstenen
scheutje olijfolie
gebakken kipfilet van de vorige dag
1 zak voorgesneden ijsbergsla
handvol geschaafde parmezaan
voor de dressing:
½ tl zout
versgemalen peper
2 teentjes knoflook, in stukjes
3 ansjovissen (potje)
1 el mosterd
2 tl worchestersaus
1½ el citroensap
1 el wijnazijn
100 ml olijfolie

BEreidings wijze

  1. Mix de ingrediënten voor de dressing met de staafmixer tot een vrij dikke saus.
  2. Besprenkel de dobbelsteentjes brood rondom met olijfolie en bak er goudbruine, knapperige croutons van in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Hussel de kip door de ijsbergsla en meng de dressing er voorzichtig door. Bestrooi met croutons en geschaafde parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer