Bunny Chow pita
Bunny Chow pita

Hoofdgerecht

Bunny Chow pita

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 vastkokende aardappelen, geschild
olie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
2 el tomatenpuree
1 el fijngesneden gember
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 tl cajunkruiden
1 tl zout
200 ml groentebouillon
2 grote tomaten, in blokjes
1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
4 speltpitabroodjes
klein handje gesneden koriander
1 limoen, in 4 parten

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen beetgaar. Snijd ze, zodra ze wat zijn afgekoeld, in blokjes.
  2. Verhit olie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de tomatenpuree, gember, knoflook, cajunkruiden en het zout toe en bak even mee. Doe de aardappelblokjes en de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
  3. Voeg de tomaten en de kidneybonen toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.
  4. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Vul de pitabroodjes met het mengsel en garneer met koriander. Geef er een partje limoen bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter