Hoofdgerecht
Bunny Chow pita
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 365 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 vastkokende aardappelen, geschild
- • olie om in te bakken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el tomatenpuree
- • 1 el fijngesneden gember
- • 2 tenen knoflook, uitgeperst
- • 2 tl cajunkruiden
- • 1 tl zout
- • 200 ml groentebouillon
- • 2 grote tomaten, in blokjes
- • 1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- • 4 speltpitabroodjes
- • klein handje gesneden koriander
- • 1 limoen, in 4 parten
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen beetgaar. Snijd ze, zodra ze wat zijn afgekoeld, in blokjes.
- Verhit olie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de tomatenpuree, gember, knoflook, cajunkruiden en het zout toe en bak even mee. Doe de aardappelblokjes en de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de tomaten en de kidneybonen toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de pitabroodjes met het mengsel en garneer met koriander. Geef er een partje limoen bij.
Boodschappen lijst
- Cajunkruiden
2,99 35 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,09 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!