Hoofdgerecht
Bulgur met Mediterrane lupineballetjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 515 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 680 g passata
- • 300 g bulgur
- • 300 g sperziebonen, schoongemaakt
- • 240 g Mediterrane lupineballetjes
- • 1 rode paprika, in repen
- • 2 el plantaardige olie
- • 2 el koriander, grof gehakt
- • 4 tl harissa
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de paprikarepen ca. 4 minuten. Voeg de lupineballetjes toe en bak 3 minuten mee. Roer er daarna de harissa en de passata door. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur laag. Dek af en laat 10 minuten goed doorwarmen.
- Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook in de ene de bulgur in ca. 7 minuten gaar en giet af. Kook in de andere de sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar en giet af.
- Serveer de lupineballetjes met saus samen met de bulgur en de sperziebonen. Garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Mediterrane lupineballetjes
4,40 240 Gram
removeadd product to cart - Volkoren bulghur
2,19 400 Gram
removeadd product to cart - Passata
2,09 690 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!