Bulgur met Mediterrane lupineballetjes
Bulgur met Mediterrane lupineballetjes

Hoofdgerecht

Bulgur met Mediterrane lupineballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal / portie

Ingrediënten lijst

680 g passata
300 g bulgur
300 g sperziebonen, schoongemaakt
240 g Mediterrane lupineballetjes
1 rode paprika, in repen
2 el plantaardige olie
2 el koriander, grof gehakt
4 tl harissa
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de paprikarepen ca. 4 minuten. Voeg de lupineballetjes toe en bak 3 minuten mee. Roer er daarna de harissa en de passata door. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur laag. Dek af en laat 10 minuten goed doorwarmen.
  2. Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook in de ene de bulgur in ca. 7 minuten gaar en giet af. Kook in de andere de sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar en giet af.
  3. Serveer de lupineballetjes met saus samen met de bulgur en de sperziebonen. Garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025