Hoofdgerecht
Bulgur met doperwten, walnoten en munt
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 680 g doperwten (pot), uitgelekt en afgespoeld
- • 275 g speltbulgur
- • 200 g shiitakes, in repen gescheurd
- • 80 g walnoten
- • 4 takjes tijm de blaadjes
- • 1 groentebouillonblokje
- • Klein handje munt, fijngesneden
- • 1 el olijfolie
- • Gemalen peper
BEreidings wijze
- Los de bouillontablet op in 550 ml kokend water. Voeg de bulgur toe, roer goed door en laat afgedekt 10 minuten wellen.
- Bak ondertussen de repen shiitake bruin in olijfolie en breng op smaak met tijm en peper.
- Doe de doperwten bij de shiitakes en warm snel door.
- Voeg de bulgur, walnoten en verse munt toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer lauwwarm.
Boodschappen lijst
- Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Bulghur
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
3,79 680 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!