Bulgur met doperwten, walnoten en munt
Bulgur met doperwten, walnoten en munt

Hoofdgerecht

Bulgur met doperwten, walnoten en munt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

680 g doperwten (pot), uitgelekt en afgespoeld
275 g speltbulgur
200 g shiitakes, in repen gescheurd
80 g walnoten
4 takjes tijm de blaadjes
1 groentebouillonblokje
Klein handje munt, fijngesneden
1 el olijfolie
Gemalen peper

BEreidings wijze

  1. Los de bouillontablet op in 550 ml kokend water. Voeg de bulgur toe, roer goed door en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  2. Bak ondertussen de repen shiitake bruin in olijfolie en breng op smaak met tijm en peper.
  3. Doe de doperwten bij de shiitakes en warm snel door.
  4. Voeg de bulgur, walnoten en verse munt toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer lauwwarm.

Boodschappen lijst

  • product
    Shiitake

    3,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bulghur

    2,39 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Doperwten

    3,79 680 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Walnoten

    2,79 125 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.