Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes
Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes

Salade

Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes

  • Salade
  • 4 personen
  • 442 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoen
250 g bulgur
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook
1 klontje boter
2 el zonnebloempitten
2 el pompoenpitten
2 el zongedroogde tomaatjes, in stukjes
1 el lijnzaad
1 el extra vierge olijfolie
Handje peterselie, fijngesneden
Handje koriander, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal.
  3. Besprenkel de pompoen met 1 el olijfolie, pers er een teentje knoflook boven en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.
  4. Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
  5. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
  6. Schep de pompoenstukjes, de kruiden, zongedroogde tomaatjes en het lijnzaad door de bulghur en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade met de pompoen- en zonnebloempitten.

Boodschappen lijst

Tips

Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten. Dit recept is afkomstig uit het boek Salades! van Caplan.