Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes
Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes

Salade

Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes

  • Salade
  • 4 personen
  • 442 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoen
250 g bulgur
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook
1 klontje boter
2 el zonnebloempitten
2 el pompoenpitten
2 el zongedroogde tomaatjes, in stukjes
1 el lijnzaad
1 el olijfolie
Handje peterselie, fijngesneden
Handje koriander, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de over voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Wanneer de pompoen niet voorgesneden is, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal. Besprenkel de pompoenstukjes met 1 eetl. olijfolie, pers er het teentje knoflook boven en rooster ze in ca. 20 minuten gaar in de oven.
  3. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
  4. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
  5. Schep de pompoenstukjes, de kruiden, tomaatjes en het lijnzaad door de bulgur en breng op smaak met zout, peper, extra vierge olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade tot slot met de pompoen- en zonnebloempitten.

Boodschappen lijst

Tips

Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten. Dit recept is afkomstig uit het boek Salades! van Caplan.