Salade
Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes
- • Salade
- • 4 personen
- • 442 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g pompoen
- • 250 g bulgur
- • 1 citroen, het sap
- • 1 teentje knoflook
- • 1 klontje boter
- • 2 el zonnebloempitten
- • 2 el pompoenpitten
- • 2 el zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- • 1 el lijnzaad
- • 1 el olijfolie
- • Handje peterselie, fijngesneden
- • Handje koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Wanneer de pompoen niet voorgesneden is, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal. Besprenkel de pompoenstukjes met 1 eetl. olijfolie, pers er het teentje knoflook boven en rooster ze in ca. 20 minuten gaar in de oven.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
- Schep de pompoenstukjes, de kruiden, tomaatjes en het lijnzaad door de bulgur en breng op smaak met zout, peper, extra vierge olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade tot slot met de pompoen- en zonnebloempitten.
Boodschappen lijst
- Bulghur
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 400 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,89 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,04 200 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaad
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten. Dit recept is afkomstig uit het boek Salades! van Caplan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!