Bulghur met sperziebonen, tomaat en olijven
Bulghur met sperziebonen, tomaat en olijven

Hoofdgerecht

Bulghur met sperziebonen, tomaat en olijven

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 341 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g bulghur
250 g sperziebonen, schoongemaakt
1 teentje knoflook, uit de pers
1 el ras-el-hanout
4 el olijfolie
200 g tomaten, in blokjes
150 g groene olijven
klein bosje peterselie, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Kook de sperziebonen gelijk mee tot ze beetgaar zijn.
  2. Giet de bulgur en de bonen af en laat in een vergiet droogstomen. Spreid het mengsel uit in een ruime schaal en laat in ca. 10 minuten afkoelen.
  3. Schep de knoflook, de ras-el hanout en de olijfolie door de bulghur en hussel er vervolgens de tomaten, olijven en peterselie
  4. door. Garneer eventueel met blokjes grie of Griekse vegan fetakaas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer