Hoofdgerecht
Bulghur met sperziebonen, tomaat en olijven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 341 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g bulghur
- • 250 g sperziebonen, schoongemaakt
- • 1 teentje knoflook, uit de pers
- • 1 el ras-el-hanout
- • 4 el olijfolie
- • 200 g tomaten, in blokjes
- • 150 g groene olijven
- • klein bosje peterselie, grof gehakt
BEreidings wijze
- Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Kook de sperziebonen gelijk mee tot ze beetgaar zijn.
- Giet de bulgur en de bonen af en laat in een vergiet droogstomen. Spreid het mengsel uit in een ruime schaal en laat in ca. 10 minuten afkoelen.
- Schep de knoflook, de ras-el hanout en de olijfolie door de bulghur en hussel er vervolgens de tomaten, olijven en peterselie
- door. Garneer eventueel met blokjes grie of Griekse vegan fetakaas.
Boodschappen lijst
- Groene olijven
2,69 125 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bulghur
2,89 500 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen fijn gebroken
1,49 340 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!