Buddhabowl met pittige bonen, avocado en rode kool
Buddhabowl met pittige bonen, avocado en rode kool

Hoofdgerecht

Buddhabowl met pittige bonen, avocado en rode kool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g adukibonen of black eyed beans (blik), afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
300 g zilvervliesrijst, gekookt volgens de verpakking
200 g rode kool, in dunne reepjes
4 tortilla wraps extra vezels
4 tomaten, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 avocado, in repen
1 citroen, rasp en sap
Klein handje koriander, grof gesneden
3 el olijfolie
1 tl chilivlokken of -poeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng de bonen met de blokjes tomaat, de helft van de olijfolie, chilivlokken/poeder en knoflook. Zet in de koelkast totdat de rest klaar is.
  2. Snijd de wraps in puntjes (zoals nacho’s) en bak deze rustig krokant in een droge koekenpan.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de rode kool 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de citroenrasp en de koriander door de rijst (houd een paar blaadjes apart voor garnering). Verdeel over 4 kommen.
  5. Leg de avocado, bonen, rode kool en krokante wraps op de rijst, besprenkel met citroensap en garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Deze bowl kun je perfect preppen: bereid de losse onderdelen van tevoren zodat je je bowl kunt samenstellen waar en wanneer je dat wilt. Liever low carb? Laat dan de wraps weg. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.