Bruschetta met romige boterbonen
Bruschetta met romige boterbonen

Bijgerecht

Bruschetta met romige boterbonen

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 363 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 stokbroodje naar keuze, in schuine plakken gesneden
1 eetl plantaardige olie
2 tenen knoflook
1 blik (400 g) boterbonen (La Bio Idea), afgespoeld en uitgelekt
125 ml slagroom of een plantaardige variant
zout & peper
1 eetl dille, fijngehakt
1 eetl bieslook, fijngehakt
1 eetl peterselie, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril hierin de plakjes brood aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een rooster om af te koelen.
  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de knoflook op laag vuur. Voeg de boterbonen en de (plantaardige) room toe en meng goed. Laat een beetje inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal van het vuur en voeg dan de tuinkruiden toe. Serveer op de gegrilde sneetjes stokbrood

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!