Dessert
Brownies met miso
- • Dessert
- • 9 personen
- • 479 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 170 g boter
- • 20 g shiro miso
- • 180 g pure chocolade 70%
- • 250 g suiker
- • 3 eieren, koud
- • 2 theel vanille-extract
- • 95 g bloem, gezeefd
- • 30 g cacaopoeder, gezeefd
- • ½ theel zout
- • 80 g melkchocolade, gehakt
- • ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 x 20cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de boter, miso en pure chocolade in een magnetronbestendige kom en verwarm steeds 20 à 30 seconden. Roer tussendoor goed door. Herhaal dit totdat alles gesmolten is. Zet apart. Je kunt het mengsel ook au bain-marie laten smelten.
- Klop in een grote kom de suiker, koude eieren en het vanille-extract in ca. 2 minuten luchtig. Roer het chocolademengsel erdoor en meng tot een egaal mengsel. Spatel er dan rustig de gezeefde bloem, cacao en het zout door. Wanneer dit bijna gemengd is, vouw je de gehakte melkchocolade erdoor.
- Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownies 30 à 40 minuten, tot ze nét gaar zijn.
- Laat volledig afkoelen in de vorm. Snijd daarna in 9 grote of 16 kleine brownies met een scherp mes. Veeg het mes tussentijds schoon voor strakke randen.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Shiro miso
8,39 250 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade delight 70%
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Eieren
2,69 4 stuks
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Melkchocolade
5,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!