Brownies met miso
Brownies met miso

Dessert

Brownies met miso

  • Dessert
  • 9 personen
  • 479 kcal / portie

Ingrediënten lijst

170 g boter
20 g shiro miso
180 g pure chocolade 70%
250 g suiker
3 eieren, koud
2 theel vanille-extract
95 g bloem, gezeefd
30 g cacaopoeder, gezeefd
½ theel zout
80 g melkchocolade, gehakt
ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 x 20cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter, miso en pure chocolade in een magnetronbestendige kom en verwarm steeds 20 à 30 seconden. Roer tussendoor goed door. Herhaal dit totdat alles gesmolten is. Zet apart. Je kunt het mengsel ook au bain-marie laten smelten.
  3. Klop in een grote kom de suiker, koude eieren en het vanille-extract in ca. 2 minuten luchtig. Roer het chocolademengsel erdoor en meng tot een egaal mengsel. Spatel er dan rustig de gezeefde bloem, cacao en het zout door. Wanneer dit bijna gemengd is, vouw je de gehakte melkchocolade erdoor.
  4. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownies 30 à 40 minuten, tot ze nét gaar zijn.
  5. Laat volledig afkoelen in de vorm. Snijd daarna in 9 grote of 16 kleine brownies met een scherp mes. Veeg het mes tussentijds schoon voor strakke randen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!