Bakken
Brownies met glazuur
- • Bakken
- • 12 personen
- • 345 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200g suiker
- • 170g boter
- • 170g kookchocolade puur (Vivani)
- • 100g poedersuiker, gezeefd
- • 90g bloem, gezeefd
- • 40g cacaopoeder
- • ½ el water
- • 1 tl vanille-extract
- • ½ tl zout
- • 3 eieren
- • optioneel: ½ tl natuurlijke rode voedselkleurstof (kleurenpret, bakmiddelen)
- • ook nodig: browniebakvorm (ca. 20 x 20cm), bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe de boter en de pure chocolade samen in een magnetronbestendige schaal. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en goed met de boter is gemengd.
- Meng de suiker met de cacaopoeder, eieren en het vanille-extract. Voeg de gesmolten chocoladeboter toe en mix goed door. Doe de bloem en het zout erbij en schep rustig door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en zet in de oven. Bak ca. 35-40 minuten. Laat afkoelen in de vorm.
- Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water tot een dik papje. Optioneel: meng de helft van het glazuur met de rode kleurstof.
- Versier de afgekoelde brownies met het witte - en eventueel roze - glazuur. Wanneer het glazuur te dik wordt: zet het even ca. 10 seconden in de magnetron.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Kookchocolade puur
5,99 200 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Cacaopoeder
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!