Brownies met glazuur
Brownies met glazuur

Bakken

Brownies met glazuur

  • Bakken
  • 12 personen
  • 345 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g suiker
170 g boter
170 g kookchocolade puur
100 g poedersuiker, gezeefd
90 g bloem, gezeefd
40 g cacaopoeder
1 tl vanille extract
½ tl zout
3 eieren
Optioneel: ½ tl natuurlijke rode voedselkleurstof
Ook nodig: bakvorm (ca. 20 x 20 cm), bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Doe de boter en de pure chocolade samen in een magnetronbestendige schaal. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en goed met de boter is gemengd.
  3. Meng de suiker met de cacaopoeder, eieren en het vanille-extract. Voeg de gesmolten chocoladeboter toe en mix goed door. Doe de bloem en het zout erbij en schep rustig door het beslag.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en zet in de oven. Bak ca. 35-40 minuten. Laat afkoelen in de vorm.
  5. Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water tot een dik papje. Optioneel: meng de helft van het glazuur met de rode kleurstof.
  6. Versier de afgekoelde brownies met het witte - en eventueel roze - glazuur. Wanneer het glazuur te dik wordt: zet het even ca. 10 seconden in de magnetron.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025