Lunch
Broodje pulled jackfruit
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 ml jackfruit (blik), uitgelekt
- • 375 ml groentebouillon
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 gemberbolletjes op siroop, kleingesneden
- • 1 snee ontbijtkoek, verkuimeld
- • 2 el tomatenpuree
- • 1 el boekweitmeel
- • Zout & peper
- • Optioneel: 1 rode peper, zaadjes eruit en in stukjes
BEreidings wijze
- Doe de uitgelekte jackfruit in een kom. Trek de stukken met 2 vorken uit elkaar zodat je de structuur krijgt van pulled chicken. Bestrooi met de boekweitbloem, zout en peper.
- Smelt wat kokosolie in de pan en roerbak hierin de sjalotjes en de knoflook, met eventueel het pepertje, enkele minuten. Voeg de pulled jackfruit toe en roerbak nog een paar minuten
- Roer de tomatenpuree erdoor en giet de groentebouillon erbij. Laat 5 minuten pruttelen, blijf regelmatig roeren. Voeg op het laatst de ontbijtkoek en gember toe. Laat 5 minuten staan zodat alle smaken goed kunnen vermengen.
Boodschappen lijst
- Boekweitmeel
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Jackfruit
3,99 400 Gram
removeadd product to cart - Gember op siroop
5,09 330 Gram
removeadd product to cart - Ontbijtkoek
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Heerlijk op een knapperig broodje of over rijst. Of als pittige, ‘vlees’-saus bij een gezonde stamppot van aardappel, zoete bataat of knolraapjes met rauwe raapstelen. Dit recept is ingezonden door Renée Bernardloeffen voor de kookwedstrijd 'Koken met Ekoplaza'.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!