Hoofdgerecht
Broederhaantje uit de oven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 broederhaantje
- • Klein hand je peterselieblaadjes, grof gesneden
- • blaadjes van een paar takjes tijm
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 2 el groene olijven zonder pit
- • flinke scheut olijfolie
- • zout en peper
- • 4 teentjes knoflook, in plakjes
- • 1 citroen, in partjes
- • zout en peper
- • 1 a 2 bakjes verse tortellini (Bioverde
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg het haantje in een ovenschaal. Aan dit haantje zit niet veel vet. Het vlees is zeer stevig, smaakvol en puur, maar soms iets droog. Zorg er tijdens het braden voor dat de vleugel goed tegen het filetje aandrukt en braad het haantje eventueel de eerste 10 minuten met de borst naar beneden.
- Meng de peterselie, tijm, tomaatjes en olijven met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Smeer het haantje goed in met dit mengsel en verdeel ook de knoflook en de citroen erover.
- Braad het haantje 10 minuten op 200 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en braad nog eens ±40 minuten bruin en gaar.
- Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij het haantje.
Boodschappen lijst
- Tijm in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaatjes
1,99 250 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Pitloze groene olijven
3,79 180 GRAM
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!