Broederhaantje uit de oven
Broederhaantje uit de oven

Hoofdgerecht

Broederhaantje uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 broederhaantje
Klein hand je peterselieblaadjes, grof gesneden
blaadjes van een paar takjes tijm
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el groene olijven zonder pit
flinke scheut olijfolie
zout en peper
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 citroen, in partjes
zout en peper
1 a 2 bakjes verse tortellini (Bioverde

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg het haantje in een ovenschaal. Aan dit haantje zit niet veel vet. Het vlees is zeer stevig, smaakvol en puur, maar soms iets droog. Zorg er tijdens het braden voor dat de vleugel goed tegen het filetje aandrukt en braad het haantje eventueel de eerste 10 minuten met de borst naar beneden.
  3. Meng de peterselie, tijm, tomaatjes en olijven met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Smeer het haantje goed in met dit mengsel en verdeel ook de knoflook en de citroen erover.
  4. Braad het haantje 10 minuten op 200 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en braad nog eens ±40 minuten bruin en gaar.
  5. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij het haantje.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest