Soep
Broccolisoep met komijn
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 400 g broccoli, in stukken (panklaar gewicht)
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 tl worcestershiresaus
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • Kokosolie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de broccoli gaar in de groentebouillon.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig (niet bruin); voeg de komijn toe en fruit mee. Laat ca. een kwartier op laag vuur zacht worden.
- Schep het uimengsel bij de broccoli in de bouillon en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep.
- Breng op smaak met worcestershire sauce en eventueel nog een beetje zout en peper.
Boodschappen lijst
- Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Broccoliroosjes
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!