Broccolisalade met quinoa en mais
Broccolisalade met quinoa en mais

Salade

Broccolisalade met quinoa en mais

  • Salade
  • 4 personen
  • 290 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g broccoli, in kleine roosjes
200 g mais (potje), uitgelekt
200 g quinoa
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 kleine ui, in dunne reepjes
1 teen knoflook, heel fijngehakt
1 el citroensap
2 tl grove mosterd
Scheutje extra vergine olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de quinoa met 240 ml water aan de kook in een kleine pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, doe het deksel erop en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd, ca. 15 tot 20 minuten.
  2. Hussel de gekookte quinoa, broccoli, mais, paprika, ui en knoflook door elkaar. Meng het citroensap, de mosterd en olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

  • product
    Broccoli

    2,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Quinoa

    2,89 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode paprika

    3,49 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Grove mosterd

    2,29 170 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.