Broccoli Detox Soep
Broccoli Detox Soep

Soep

Broccoli Detox Soep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g cannellini bonen (blik)
300 g broccoli, bevroren
250 g cavolo nero
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 rode ui
1 groentebouillonblokje
½ citroen, het sap
Mespuntje cayennepeper
Scheutje olie
Toppings: bijv. chiazaad, kiemen, kokosmelk, pompoenpitten, noten etc.

BEreidings wijze

  1. Snijd de rode ui in ringen en fruit deze, op laag vuur, met een scheutje olie totdat ze zacht zijn.
  2. Schil de gember en hak deze, samen met de (gepelde) knoflook fijn, voeg dit toe aan de ui en bak 1 minuutje mee.
  3. Voeg 600 ml water, het bouillonblokje en de bevroren broccoli toe en kook 8 tot 10 minuten, totdat de broccoli beetgaar is.
  4. Was ondertussen de cavolo nero, snijd het in grove stukken en voeg het toe aan de soeppan en kook nog 2 minuten mee totdat het geslonken is. Voeg dan de (afgespoelde en uitgelekte) cannellini bonen toe en gebruik een staafmixer of blender om alles te pureren tot een gladde soep.
  5. Breng soep op smaak met cayennepeper, citroensap en eventueel wat zeezout.
  6. Serveer de soep met topping zoals chiazaadjes, kiemen, kokosmelk, gehakte nootjes of pitten .

Boodschappen lijst