Soep
Broccoli Detox Soep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g cannellini bonen (blik)
- • 300 g broccoli, bevroren
- • 250 g cavolo nero
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 cm gember
- • 1 rode ui
- • 1 groentebouillonblokje
- • ½ citroen, het sap
- • Mespuntje cayennepeper
- • Scheutje olie
- • Toppings: bijv. chiazaad, kiemen, kokosmelk, pompoenpitten, noten etc.
BEreidings wijze
- Snijd de rode ui in ringen en fruit deze, op laag vuur, met een scheutje olie totdat ze zacht zijn.
- Schil de gember en hak deze, samen met de (gepelde) knoflook fijn, voeg dit toe aan de ui en bak 1 minuutje mee.
- Voeg 600 ml water, het bouillonblokje en de bevroren broccoli toe en kook 8 tot 10 minuten, totdat de broccoli beetgaar is.
- Was ondertussen de cavolo nero, snijd het in grove stukken en voeg het toe aan de soeppan en kook nog 2 minuten mee totdat het geslonken is. Voeg dan de (afgespoelde en uitgelekte) cannellini bonen toe en gebruik een staafmixer of blender om alles te pureren tot een gladde soep.
- Breng soep op smaak met cayennepeper, citroensap en eventueel wat zeezout.
- Serveer de soep met topping zoals chiazaadjes, kiemen, kokosmelk, gehakte nootjes of pitten .
Boodschappen lijst
- Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Gemengde kiemen
1,39 90 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,49 250 Gram
removeadd product to cart - Cavolo nero (zwarte kool)
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
1,99 8 stuk
removeadd product to cart - Chiazaad
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!