Tussendoor
Borrelplank met bladerdeegsterren en ananas-prosciuttospiesjes
- • Tussendoor
- • 4 personen
- • 550 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 70g prosciutto (Fumagalli), plakken in de lengte gehalveerd
- • ¼ ananas, schoongemaakt, harde kern verwijderd en in blokjes gesneden
- • 150g mini-mozzarellabolletjes, uitgelekt
- • 3 takjes munt, blaadjes afgerist
- • 4 vierkante plakjes (diepvries) bladerdeeg, ontdooid
- • 100g geraspte kaas naar keuze
- • 50g pitten- en zadenmix
- • 1 ei, losgeklopt
- • ook nodig: 12 stuks prikkers
BEreidings wijze
- Rijg aan elke prikker een halve plak prosciutto, een blokje ananas, een bolletje mozzarella en een blaadje munt. Leg ze op een schaal en bewaar koel tot gebruik.
- Steek uit het bladerdeeg sterren (of andere figuren). Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi met de pitten- en zadenmix en/of geraspte kaas. Bak de sterren in een voorverwarmde oven op 200°C in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer de warme bladerdeegsterren samen met de frisse ananas-prosciuttospiesjes voor een feestelijke borrelplank.
Boodschappen lijst
- Prosciutto di Parma
7,99 70 Gram
removeadd product to cart - Ananas
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Mini mozzarella
3,19 150 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,69 150 Gram
removeadd product to cart - Omega Zadenmix
5,59 750 Gram
removeadd product to cart - Witte eieren
2,79 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!





