Borrelplank met bladerdeegsterren en ananas-prosciuttospiesjes
Borrelplank met bladerdeegsterren en ananas-prosciuttospiesjes

Tussendoor

Borrelplank met bladerdeegsterren en ananas-prosciuttospiesjes

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 550 kcal / portie

Ingrediënten lijst

70g prosciutto (Fumagalli), plakken in de lengte gehalveerd
¼ ananas, schoongemaakt, harde kern verwijderd en in blokjes gesneden
150g mini-mozzarellabolletjes, uitgelekt
3 takjes munt, blaadjes afgerist
4 vierkante plakjes (diepvries) bladerdeeg, ontdooid
100g geraspte kaas naar keuze
50g pitten- en zadenmix
1 ei, losgeklopt
ook nodig: 12 stuks prikkers

BEreidings wijze

  1. Rijg aan elke prikker een halve plak prosciutto, een blokje ananas, een bolletje mozzarella en een blaadje munt. Leg ze op een schaal en bewaar koel tot gebruik.
  2. Steek uit het bladerdeeg sterren (of andere figuren). Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi met de pitten- en zadenmix en/of geraspte kaas. Bak de sterren in een voorverwarmde oven op 200°C in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Serveer de warme bladerdeegsterren samen met de frisse ananas-prosciuttospiesjes voor een feestelijke borrelplank.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit lekker Weten winter 2026.