Bonte salade met gebakken rooktofu
Bonte salade met gebakken rooktofu

Salade

Bonte salade met gebakken rooktofu

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g gerookte tofu
300 g bladsla
2 el sherryazijn
6 el walnootolie, koud geperst
1 tl citroensap
80 ml groentebouillon
1 tl mosterd
Beetje zout
Beetje versgemalen peper
Snufje suiker
50 g walnoten
1 sjalotje
1 el olie
Optioneel ter decoratie
Beetje balsamico crème

BEreidings wijze

  1. Snijd de bladsla fijn.
  2. Meng de sherryazijn, de walnootolie, het citroensap en de groentebouillon tot een vinaigrette, voeg de mosterd toe en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  3. Hak de walnoten grof en de sjalotten fijn. Snijd de rooktofu in kleine blokjes en bak deze in hete olie langs alle kanten knapperig bruin.
  4. Voeg de sjalotten toe en laat kort mee bakken.
  5. Voeg de gehakte walnoten toe en laat ze goudbruin
  6. bakken terwijl je regelmatig roert. Houd de rooktofu warm.
  7. Meng de vinaigrette door de salade en verdeel over de borden. Schik het lauwe mengsel van rooktofu en walnoot over de salade. Decoreer de borden met balsamico crème.
  8. Tip: met deze hoeveelheden kan je 4 salades als bijgerecht serveren. Wil je deze salade als hoofdgerecht serveren, verdubbel
  9. dan de hoeveelheden.

Boodschappen lijst