Boerenkool stamppot
Boerenkool stamppot

Hoofdgerecht

Boerenkool stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 zakken voorgeschilde aardappels
2 zakken gesneden boerenkool,
gewassen
klontje boter of scheutje olijfolie
scheutje melk
zout
versgemalen peper
1 el olijfolie
8 lichtgerookte lamsworstjes

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels samen met de boerenkool gaar in een bodem water met deksel op
  2. de pan.
  3. Giet het kookvocht af en voeg boter, melk, zout en peper naar smaak toe.
  4. Stamp met een pureestamper tot een smeuïge stamppot. Houd warm.
  5. Verhit de eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de lamsworstjes goudbruin en gaar.
  6. Serveer de stamppot samen met de worstjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Als je een metaaldetector op boerenkool zou zetten, blijft ‘ie piepen. Boerenkool zit namelijk vol ijzer, koper en zink. Maar ook met Calcium, met 180 mg per 100 gram is dat zelfs meer dan in dezelfde hoeveelheid halfvolle melk zit.