Boerenkool-pompoenstoof
Boerenkool-pompoenstoof

Hoofdgerecht

Boerenkool-pompoenstoof

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 719 kcal / portie

Ingrediënten lijst

130 g volkoren basmatirijst
2 runderbraadworsten
400 g butternut pompoen, gesneden
200 g tomatenstukjes
1 tl chilivlokken
200 g boerenkool
1 el bakolie
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de runderbraadworsten in stukjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak hierin de stukjes goudbruin.
  3. Bak de pompoenblokjes enkele minuten mee. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
  4. Snijd de boerenkool van de nerven en snijd het blad klein. Spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de boerenkool toe aan de stoof en sudder nog 5 minuten mee.
  5. Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Het diepvriesproduct runderbraadworst is niet te verkrijgen via de webshop.