Dessert
Boeren yoghurtijsjes
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 ml karnemelk
- • 200 g suiker + 1 el
- • 100 ml slagroom
- • 100 ml Griekse boerenyoghurt
- • 100 g blauwe bessen
- • Ook nodig: 4 à 6 ijsvormpjes
BEreidings wijze
- Breng de bessen onder af en toe roeren met 1 eetl suiker en wat water zachtjes aan de kook. Verwarm het bessenmengsel tot het eruitziet als jam, maar laat het niet tot puree koken. Laat het mengsel afkoelen.
- Meng de karnemelk met de room, yoghurt en suiker. Roer net zolang, en verwarm het desnoods lichtjes, totdat de suiker geheel is opgelost.
- Spoel de ijsvormpjes om. Schep nu om en om steeds wat bessenmengsel en karnemelkmengsel in de vormpjes zodat er een ‘marmereffect’ ontstaat.
- Doe de deksels erop met een stokje erin en laat ze een nachtje bevriezen.
- Neem de deksels eraf en doop de ijsjes kort in heet water zodat ze loslaten uit de vormpjes.
Boodschappen lijst
- Karnemelk
1,79 1 Liter
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,09 200 ml
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,49 750 GRAM
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,29 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!