Blueberry ice cream sandwich
Blueberry ice cream sandwich

Dessert

Blueberry ice cream sandwich

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 g spelt muesli
1 bekertje amandel yoghurt
1 bakje blauwe bessen
3 el honing
1 tl chiazaad

BEreidings wijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 150°C. Hierna ga je de blauwe bessen in een pannetje opwarmen. Deze worden straks door de yoghurt gemixt.
  2. Voeg 1 eetl. honing toe aan de blauwe bessen. Laat deze tot het kookpunt komen en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Neem de blauwe bessen van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Laat afkoelen.
  3. Ondertussen maak je het mengsel voor de muesli sandwich klaar. Je neemt 100 gram muesli, 1 eetlepel chiazaad en 2 eetlepels honing en deze meng je goed in een kom.
  4. Neem een bakplaat en bakpapier en maak 6 ronde koekjes van het mengsel. Het is een beetje plakhanden werk, maar een tip! Was bij ieder nieuw koekje even je handen af met water. Dit geeft wat minder rotzooi.
  5. De muesli koekjes mogen daarna de voorverwarmde oven in van 150 graden voor 20 minuutjes. Ondertussen meng je de yoghurt en de saus van de blauwe bessen samen. Kijk naar de afmeting van de muesli koekjes en zoek een bakje dat rond en iets kleiner is en vul de bodem van het bakje met het mengsel. Zet dit in de vriezer, zodat het hard kan worden. Dit zal ongeveer 2 uurtjes duren.
  6. Zodra de muesli koekjes klaar zijn, kan je ze laten afkoelen. Wees gerust, ze komen heel zacht en kruimelig uit de oven, maar dat komt omdat de honing nog moet afkoelen. Zodra de honing afkoelt, worden de muesli koekjes harder. Laat ze dus liggen op de bakplaat tot ze helemaal afgekoeld zijn. Ondertussen is de amandel yoghurt met blauwe bessen saus klaar in de vriezer. Deze kun je eruit halen en even aan de buitenkant met warm water laten smelten, zodat je het makkelijker uit het bakje krijgt.
  7. Pak nu twee koeken en leg het stuk yoghurtijs ertussen en je hebt je eigen gemaakte blueberry ice cream sandwich!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Foodie in Balans