Ontbijt
Blueberry crumble
- • Ontbijt
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g muesli van Meesters van de Halm
- • 125 g blauwe bessen
- • 3 tl pindakaas
BEreidings wijze
- Vermaal de helft van de 150 gram muesli in een foodprocessor of blender, zo fijn mogelijk.
- Haal de gemalen muesli uit de foodprocessor, bewaar in een kom en maal de andere helft nu ook, maar dan iets minder fijn.
- Meng nu alle gemalen muesli met 3 volle theelepels pindakaas in een mengkom. Meng zo goed mogelijk, het zal echter geen deegachtige structuur worden.
- Gebruik een klein ovenschaaltje met een doorsnede van ongeveer 15 cm. Smeer het ovenschaaltje eventueel lichtjes in met wat olie.
- Bedek de bodem nu volledig met een laag gemalen muesli van ongeveer 1,5-2 cm dik. Druk de muesli goed aan met de rug van een lepel.
- De tweede laag van de crumble zijn de blauwe bessen. Bedek de mueslilaag nu volledig met blauwe bessen, maar bewaar ongeveer 20 gram. Mix deze 20 gram in de foodprocessor.
- Strooi met een lepel de gemixte bessen over de de hele bessen heen.
- De laatste laag is weer de gemalen muesli. Bedek weer volledig tot er niets van de bessen te zien is en druk weer aan met de rug van een lepel.
- Zet het ovenschaaltje een half uur in de oven op 175 graden.
Boodschappen lijst
- Speltmuesli extra rijk
5,59 575 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas
6,89 500 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van: Mitu's Meatless food
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!