Bakken
Blondies met macadamianoten
- • Bakken
- • 4 personen
- • 338 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml slagroom
- • 180 g bloem
- • 175 g suiker
- • 90 g boter
- • 90 g witte chocolade
- • 50 g macadamianoten
- • 30 g cranberries
- • 3 eieren
- • ½ vanillestokje
- • Ook nodig: bakvorm van 15 x 20 cm, ingevet of bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Smelt de witte chocolade samen met de boter au bain-marie.
- Mix in een keukenmachine (standmixer) of met de elektrische handmixer op de snelste stand de eieren samen met de suiker luchtig gedurende 10 minuten.
- Zet de keukenmachine in de laagste mengstand en voeg het chocolade-botermengsel toe; meng kort.
- Haal de kom uit de machine en voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe.
- Meng het voorzichtig door met een spatel.
- Spatel de macadamianoten en de cranberries door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Bak ca. 25 à 30 minuten. Laat afkoelen en snijd dan in blokjes.
- Serveer de blondies met geslagen zoete vanille-slagroom (room met het vanilleschraapsel).
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!