Soep
Bloemkoolsoep met zwarte knoflook
- • Soep
- • 4 personen
- • 463 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g bloemkoolroosjes
- • 600 ml groentebouillon
- • 200 ml soja cuisine
- • 10 macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
- • 3 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • ZWARTE KNOFLOOKOLIE:
- • 120 ml olijfolie
- • 4 tenen zwarte knoflook
- • ½ citroen, sap en rasp
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes ca. 3 minuten aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blus af met de groentebouillon en de sojacuisine. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig doorkoken en garen.
- Pureer intussen in de beker van de staafmixer de olijfolie met de zwarte knoflook, citroensap- en rasp tot een mooie olie.
- Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Swirl de zwarte knoflookolie erover en bestrooi met gehakte macadamia’s.
Boodschappen lijst
- Bloemkoolroosjes
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zwarte knoflook
5,19 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!