Soep
Bloemkoolsoep met zwarte knoflook
- • Soep
- • 4 personen
- • 463 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g bloemkoolroosjes
- • 600 ml groentebouillon
- • 200 ml soja cuisine
- • 10 macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
- • 3 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • ZWARTE KNOFLOOKOLIE:
- • 120 ml olijfolie
- • 4 tenen zwarte knoflook
- • ½ citroen, sap en rasp
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes ca. 3 minuten aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blus af met de groentebouillon en de sojacuisine. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig doorkoken en garen.
- Pureer intussen in de beker van de staafmixer de olijfolie met de zwarte knoflook, citroensap- en rasp tot een mooie olie.
- Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Swirl de zwarte knoflookolie erover en bestrooi met gehakte macadamia’s.
Boodschappen lijst
- Bloemkoolroosjes
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zwarte knoflook
5,19 40 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!