Bloemkoolontbijt met kaneel
Bloemkoolontbijt met kaneel

Ontbijt

Bloemkoolontbijt met kaneel

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 170 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g bloemkoolroosjes
100 ml rijst-/kokosmelk
2 tl kaneel gemalen
Snufje zout
Optioneel:
1 theel proteïnepoeder
Topping naar keuze bijvoorbeeld geweld fruit zoals cranberries of banaan

BEreidings wijze

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar (ca. 8 minuten) en giet af. Doe de bloemkool terug in de pan (van het vuur af) en stamp wat kleiner, maar maak er geen gladde pap van.
  2. Mix de rijst-/kokosmelk met de kaneel, een snufje zout en eventueel proteïnepoeder met een garde of in een shaker. Giet bij de bloemkool. Zet terug op het vuur en laat nog even zacht pruttelen.
  3. Schep in een kom en maak af met een topping naar keuze en eventueel een beetje kaneel.

Boodschappen lijst

  • product
    Cranberries

    2,99 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bananen

    2,99 1 kg

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Het is een gezond en glutenvrij ontbijtje en past helemaal in het paleo voedingspatroon. Het mooie is dat je kind gelijk een aandeel groente binnenkrijgt, zonder daar erg in te hebben! Mooi meegenomen, want bloemkool is bovendien rijk aan vitamine K en foliumzuur; belangrijke stofjes bij de groei.