Bloemkool-spinaziesoep
Bloemkool-spinaziesoep

Hoofdgerecht

Bloemkool-spinaziesoep

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 726 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml groentebouillon
350 g spinazie, panklaar
250 g bloemkoolroosjes
100 ml kookroom (naar keuze: vegan of zuivel)
30 g pittige geraspte kaas (of vegan alternatief)
Handje amandelen, grof gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 ui, gesnipperd
1 eidooier (laat weg bij vegan), losgeklopt
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrijk de 2 bladerdeegplakjes met de eidooier (of bestrijk met water voor vegan) en strooi de (vegan) kaas eroverheen. Leg de plakjes op elkaar en snijd er dunne reepjes van. Draai de reepjes in een lange swirl en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een ruime soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en ui ca. 2 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee. Giet dan de bouillon en de kookroom erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bloemkool rustig gaarkoken in ca. 15-20 minuten.
  4. Doe de spinazie in een hittebestendige blender en giet de warme bloemkoolbouillon erop (of schep de spinazie door de soep en gebruik de staafmixer). Blend helemaal glad.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met amandelen. Serveer met kaasstengels.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024