Blini's met nieuwe haring
Blini's met nieuwe haring

Bijgerecht

Blini's met nieuwe haring

  • Bijgerecht
  • 5 personen
  • 117 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 ml melk, lauwwarm
125 g boekweitmeel
75 g bloem
2 eieren, gesplitst
5 g gedroogde gist
½ tl zout
Olie om in te bakken
TOPPING:
125 ml zure room
2 nieuwe haring, in stukjes
1 bakje zeekraal
Klein handje brococress
Klein handje dille, gesneden
Peper

BEreidings wijze

  1. Meng het boekweitmeel, de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar. Voeg de melk en de eidooiers toe en klop tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt op een warme plek 1 uur rijzen.
  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het gerezen beslag.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Schep steeds 3 of 4 kleine hoopjes beslag in de pan. Laat rustig bakken op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde.
  4. Top de blini’s met zeekraal, zure room en haring en garneer met dille en broccocress. Maal er eventueel wat peper over.

Boodschappen lijst

  • product
    Volle melk

    1,69 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Boekweitmeel

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,94 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Gedroogde gist

    0,99 9 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zure room

    1,19 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zeekraal

    4,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    BroccoCress

    1,29 130 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Je maakt meer blini's met het beslag dan je nodig hebt. Je kunt ze prima invriezen. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.