Bakken
Blauwe bessencrumble
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g blauwe bessen (diepvries)
- • 100 g bloem
- • 50 g suiker
- • 50 g boter, koud en in blokjes
- • 2 el havermout
- • ½ tl bakpoeder
- • Snuf zout
- • Lemon pie ijs, naar wens
BEreidings wijze
- Laat de blauwe bessen in een vergiet ontdooien. Doe ze in een passende lage ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, zout en havermout. Wrijf er met je vingers de boter doorheen tot grove kruimels.
- Bedek de blauwe bessen met de crumble.
- Zet de schaal in de oven en bak de crumble in 20-25 minuten goudbruin.
- Bestrooi de crumble met wat poedersuiker en serveer naar wens met lemon pie ijs.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,49 750 GRAM
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Havermout
2,49 600 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!