Blauwe bessencrumble
Blauwe bessencrumble

Bakken

Blauwe bessencrumble

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g blauwe bessen (diepvries)
100 g bloem
50 g suiker
50 g boter, koud en in blokjes
2 el havermout
½ tl bakpoeder
Snuf zout
Lemon pie ijs, naar wens

BEreidings wijze

  1. Laat de blauwe bessen in een vergiet ontdooien. Doe ze in een passende lage ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, zout en havermout. Wrijf er met je vingers de boter doorheen tot grove kruimels.
  4. Bedek de blauwe bessen met de crumble.
  5. Zet de schaal in de oven en bak de crumble in 20-25 minuten goudbruin.
  6. Bestrooi de crumble met wat poedersuiker en serveer naar wens met lemon pie ijs.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.