Black bean brownies met kokos
Black bean brownies met kokos

Bakken

Black bean brownies met kokos

  • Bakken
  • 6 personen
  • 286 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 blikken zwarte bonen (à 400 gram)
200 g kokosbloesemsuiker
150 g extra vierge kokosolie
100 g pure chocolade
80 g cacao poeder
4 eieren
2 el kokosrasp
1 el bakpoeder
1 el vanille aroma
½ tl zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren en de suiker in een blender of keukenmachine en mix dit een aantal minuten tot een romig geheel.
  3. Spoel vervolgens de blikken bonen goed af, voeg de (uitgelekte) bonen toe aan de blender of keukenmachine en mix tot er een glad mengsel (zonder stukjes bonen) is ontstaan.
  4. Voeg vervolgens de kokosolie, het cacao poeder, bakpoeder, vanille en het zeezout toe en mix nogmaals tot er een glad beslag is ontstaan. Pauzeer eventueel af en toe de blender of keukenmachine om alles goed naar beneden te drukken.
  5. Hak 50 gram van de chocolade in kleine stukjes en spatel dit met de hand door het beslag.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm, zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie ongeveer 20 – 25 minuten. Hij mag nog best een beetje sticky en zacht in het midden zijn. Haal de brownie uit de oven en laat hem afkoelen.
  7. Smelt ondertussen de resterende 50 gram van de chocolade au bain-marie en verdeel over de bovenkant van de afgekoelde brownie. Bestrooi met de kokosrasp en snijd de brownie in stukken. Bewaar de brownies maximaal 4 dagen goed afgesloten in de koelkast of vries ze in.

Boodschappen lijst