Bifteki met zeekraaltzatziki
Bifteki met zeekraaltzatziki

Hoofdgerecht

Bifteki met zeekraaltzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 341 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BIFTEKI:
300 g half-om-half gehakt
50 g feta
3 teentjes knoflook, geperst
1 ei
3½ el paneermeel
2 el peterselie, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
½ tl verse oregano, fijngehakt
4 blaadjes munt, fijngehakt
Zout & peper
Garnering: rucola en rode ui
ZEEKRAAL-TZATZIKI:
250 g Griekse yoghurt
100 g zeekraal, grof gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
½ citroen, rasp en sap
2 el peterselie, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de BBQ tot ca. 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bifteki door elkaar, behalve de feta, en kneed goed door. Voeg dan de feta toe met zout en peper en meng weer door. Vorm langwerpige worstjes van het gehakt van ca. 10 cm en druk ze een beetje plat. Leg ze op een bord en zet ca. 20 minuten in de koeling om op te stijven.
  3. Meng intussen voor de tzatziki alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Gril de bifteki rondom gaar op de barbecue in ca. 15 minuten. Serveer met de zeekraal-tzatziki, rucola en rode ui.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer 2021