Hoofdgerecht
Bifteki met zeekraaltzatziki
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 341 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BIFTEKI:
- • 300 g half-om-half gehakt
- • 50 g feta
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ei
- • 3½ el paneermeel
- • 2 el peterselie, fijngehakt
- • 1 tl paprikapoeder
- • ½ tl verse oregano, fijngehakt
- • 4 blaadjes munt, fijngehakt
- • Zout & peper
- • Garnering: rucola en rode ui
- • ZEEKRAAL-TZATZIKI:
- • 250 g Griekse yoghurt
- • 100 g zeekraal, grof gehakt
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • ½ citroen, rasp en sap
- • 2 el peterselie, grof gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de BBQ tot ca. 180°C.
- Meng alle ingrediënten voor de bifteki door elkaar, behalve de feta, en kneed goed door. Voeg dan de feta toe met zout en peper en meng weer door. Vorm langwerpige worstjes van het gehakt van ca. 10 cm en druk ze een beetje plat. Leg ze op een bord en zet ca. 20 minuten in de koeling om op te stijven.
- Meng intussen voor de tzatziki alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Gril de bifteki rondom gaar op de barbecue in ca. 15 minuten. Serveer met de zeekraal-tzatziki, rucola en rode ui.
Boodschappen lijst
- Half om half gehakt
5,69 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,59 30 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!