Bietentaartje met geitenkaas
Bietentaartje met geitenkaas

Voorgerecht

Bietentaartje met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

160 g verse geitenkaas (zonder korst)
16 kleine trostomaatjes
4 gekookte rode bieten
Klein handje pompoenpitten, geroosterd
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl fijne mosterd
1 tl vloeibare honing
1 takje tijm, de blaadjes fijngehakt
1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
Snufje suiker
Zout & peper
Ter decoratie: sla

BEreidings wijze

  1. Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 80°C. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en kerf de onderkant kruislings in met een scherp mesje. Dompel de tomaatjes kort in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek met het mesje de velletjes eraf. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een eetlepel olijfolie.
  2. Bestrooi met de fijngehakte kruiden, wat zout en peper en een snufje suiker. Zet ongeveer 2 uur in de oven met de ovendeur op een klein kiertje. Keer de tomaatjes na een uur.
  3. Snijd een stukje van de onder-en bovenkant van de bietjes zodat ze blijven staan. Snijd elke biet in 4 à 5 plakjes en houd apart.
  4. Snijd de geitenkaas met een warm, nat mes in even zoveel plakjes en leg op elk plakje biet een plakje geitenkaas. Eindig met een plakje biet.
  5. Maak met behulp van een kleine garde een mooie dressing van de 4 overgebleven lepels olijfolie met de rode wijnazijn, mosterd en honing.
  6. Zet op ieder bord een bietentaartje, garneer met een paar plukjes sla en peterselie, leg rondom 4 tomaatjes, bestrooi met pijnboompitten en besprenkel het geheel met de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest