Voorgerecht
Bietentaartje met geitenkaas
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 160 g verse geitenkaas (zonder korst)
- • 16 kleine trostomaatjes
- • 4 gekookte rode bieten
- • Klein handje pompoenpitten, geroosterd
- • 5 el olijfolie
- • 1 el rode wijnazijn
- • 1 tl fijne mosterd
- • 1 tl vloeibare honing
- • 1 takje tijm, de blaadjes fijngehakt
- • 1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
- • Snufje suiker
- • Zout & peper
- • Ter decoratie: sla
BEreidings wijze
- Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 80°C. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en kerf de onderkant kruislings in met een scherp mesje. Dompel de tomaatjes kort in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek met het mesje de velletjes eraf. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een eetlepel olijfolie.
- Bestrooi met de fijngehakte kruiden, wat zout en peper en een snufje suiker. Zet ongeveer 2 uur in de oven met de ovendeur op een klein kiertje. Keer de tomaatjes na een uur.
- Snijd een stukje van de onder-en bovenkant van de bietjes zodat ze blijven staan. Snijd elke biet in 4 à 5 plakjes en houd apart.
- Snijd de geitenkaas met een warm, nat mes in even zoveel plakjes en leg op elk plakje biet een plakje geitenkaas. Eindig met een plakje biet.
- Maak met behulp van een kleine garde een mooie dressing van de 4 overgebleven lepels olijfolie met de rode wijnazijn, mosterd en honing.
- Zet op ieder bord een bietentaartje, garneer met een paar plukjes sla en peterselie, leg rondom 4 tomaatjes, bestrooi met pijnboompitten en besprenkel het geheel met de dressing.
Boodschappen lijst
- Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,49 250 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
4,19 350 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!