Bietenrisotto met amandelen
Bietenrisotto met amandelen

Hoofdgerecht

Bietenrisotto met amandelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 552 kcal / portie

Ingrediënten lijst

340 g gekookte rode bieten, in blokjes
300 g risottorijst
200 ml soja cuisine
75 g spinazie
4 el gezouten amandelen
2 el olijfolie
2 groentebouillonblokjes, fijn verkruimeld
1 rode ui, fijngesnipperd
½ rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
1 liter water, heet
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Fruit in de olijfolie in een pan op laag vuur de rode ui en rode peper ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee, blus af met 500 ml heet water en de bouillonblokjes en laat rustig garen. Roer regelmatig. Als het vocht bijna is opgenomen voeg dan de andere helft van het water toe, samen met de bietenblokjes en laat het rustig verder garen.
  2. Voeg de soja cuisine toe als het vocht helemaal is opgenomen door de rijst.
  3. Garneer met de geroosterde amandelen en de spinazie. Bestrooi naar wens met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht komt uit Lekker Weten Lente 2021