Hoofdgerecht
Bietenrisotto met amandelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 552 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 340 g gekookte rode bieten, in blokjes
- • 300 g risottorijst
- • 200 ml soja cuisine
- • 75 g spinazie
- • 4 el gezouten amandelen
- • 2 el olijfolie
- • 2 groentebouillonblokjes, fijn verkruimeld
- • 1 rode ui, fijngesnipperd
- • ½ rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Fruit in de olijfolie in een pan op laag vuur de rode ui en rode peper ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee, blus af met 500 ml heet water en de bouillonblokjes en laat rustig garen. Roer regelmatig. Als het vocht bijna is opgenomen voeg dan nogmaals 500 ml heet water toe, samen met de bietenblokjes en laat het rustig verder garen.
- Voeg de soja cuisine toe als het vocht helemaal is opgenomen door de rijst.
- Garneer met de geroosterde amandelen en de spinazie. Bestrooi naar wens met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Amandelen
5,29 200 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,69 500 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!